Grov fiskekakeburger

Med sursøte gulrøtter og rosa saus

Digg inn! En geipende burger med nystekte fiskekaker, gulrøtter, sprø salat og rosa saus, setter fart på matlysten hos de fleste.

4 porsjoner

Ingredienser:
  • 4 Høvding grove hamburgerbrød
  • 4 store fiskeburgere
  • Litt grønn salat
  • 4 skiver agurk til tunge
  • 8 sorte oliven
  • 8 tannpirkere eller cocktailpinner
  • Smør eller olje til steking
Rosa saus:
  • 2 dl lettrømme
  • Ca. ½ dl ketsjup
  • Litt salt og pepper
Sursøte gulrøtter:
  • 4 gulrøtter (eller regnbuerøtter)
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik (7 %)
  • 2 dl vann
  • En klype salt
Slik lager du det:
  1. Sursøte gulrøtter: Bruk en ostehøvel og lag lange tynne skiver av gulrøtter (skrell de først). Rør ut sukker, eddik og vann, hell over gulrøttene.
  2. Rosa saus: Rør sammen rømme, ketsjup, salt og litt pepper til ønsket smak.
  3. Stek fiskeburgere i en panne på middels sterk varme, etter anvisning. Varm hamburgerbrød i ovn ved 200 °C, eller stek det raskt i litt smør på middels varme til snittflatene er gylne.
  4. Legg salat på bunnen, deretter rosa saus, sursøte gulrøtter, fiskekaker, agurktunge og hamburgertopp. Sett på olivenøyne. Server gjerne med agurkstaver og litt ekstra rosa saus.
  5. Husk å fjerne tannpirkerne før du spiser 😉

Tips! Til de voksne kan man raskt lage den rosa sausen mer spicy ved å tilsette litt finhakket chili, presset sitron, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s