Høvdingburger

Med kyllingfilet, avokadomos og søtnos yoghurt

Gjør hverdagen til en fest med saftig kyllingfilet servert med Høvding grove hamburgerbrød og friskt tilbehør.

4 porsjoner

Ingredienser:
  • 4 Høvding grove hamburgerbrød
  • 2 store kyllingfilet delt i to på langs
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet sort pepper
  • Smør eller olje til steking
Avokadomos:
  • 2 avokadoer
  • 2 ss sitron
  • Salt og kvernet sort pepper
Søtnos yoghurt:
  • 2 dl yoghurt (eller rømme)
  • 1 minigulrot, delt i to
  • Tynne strimler av sukkererter
  • 2 sukkererter til øyne
  • Mais til nese
Tilbehør:
  • 4 skiver mango
  • 4 skiver tomat
  • 4 sukkererter
  • Litt grønn salat
Slik lager du det:
  1. Krydre kyllingfileten på begge sider, stek på høy varme i litt smør eller olje,
    til kjøttet er gyllent og gjennomstekt.
  2. Avokadomos: Mos sammen avokado og sitron med en gaffel, smak til med salt og pepper.
  3. Stek hamburgerbrødene med skjæreflatene ned i en varm panne med litt smør, til de har en gyllen og litt sprø overflate, eller varm de i ovnen.
  4. Ha salat på bunnen, deretter avokadomos, mango, varm kyllingfilet, tomat, en sukkerert eller to og avslutt med hamburgertoppen. Serveres med søtnos yoghurt. La de yngste ta seg av pyntingen og server ved siden av.

Tips! For store høvdinger: Tilsett ett fedd presset hvitløk i avokadomosen for mer smak.