Søt lakseburger

Med luregrønnsaker og tzatziki

En saftig lakseburger med tzatziki, der du kan lure inn litt ekstra grønnsaker, pyntet til katt blir kanskje en ny hverdagsfavoritt.

4 porsjoner

Ingredienser:
  • 4 Høvding grove hamburgerbrød
  • 4 lakseburgere eller laksefilet
  • Smør eller olje til steking
Tzatziki:
  • 1 stor agurk
  • ½ ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt eller lett rømme
  • 1-2 fedd presset hvitløk, etter ønske
  • ½ ts nykvernet sort pepper
Luregrønnsaker:
  • Noen blader sprø salat (f.eks. Vestfoldsalat)
  • ½ agurk i lange tynne skiver
  • ½ rødløk i tynne skiver (kan sløyfes)
  • 1 gul paprika, i tynne strimler
Katt:
  • 4 minigulrot, delt i to
  • 8 store blåbær (evt. oliven)
  • 2 grønne druer, delt i to
  • 3-4 sukkererter, i tynne strimler
Slik lager du det:
  1. Tzatziki: Riv agurken fint, dryss på salt, la det trekke sammen ca. 5 minutter, press ut all overflødig væske. Bland med yoghurt og hvitløk, smak til med salt og pepper.
  2. Stek lakseburger etter anvisning eller i panne på middel sterk varme med smør eller olje. Bruker du laksefilet krydre med ca. 1 ts salt og litt kvernet sort pepper, stek i smør på sterk varme til laksen så vidt er gjennomstekt.
  3. Varm brødene i stekeovn eller i panne (skjæreflatene)på middels sterk varme med litt smør.
  4. Legg litt tzatziki på bunnen, lur inn agurk, paprika og litt rødløk (eller server ved siden av). Legg på nystekt lakseburger og la alle lage hver sin katt. Server med resten av tzatzikien.

Tips! Lakseburger kan fint erstattes med andre typer fiskeburger.